• Xiaomi Router AX3200
Xiaomi Router AX3200 -Wifi 6 mesh рутер

Mi Router AX3200 поддржува 2,4 GHz и 5 GHz безжични мрежи.
Овие два опсега имаат комбинирана теоретска безжична брзина од максимум 3202 Mbps. 
Уживајте во ултра брз пристап до Интернет, стабилна покриеност со сигнал, користење со голема брзина, беспрекорни HD видеа и онлајн игри.
Технологијата OFDMA му овозможува на вашиот рутер да испраќа податоци до повеќе крајни уреди со само еден пренос, каде што традиционалниот рутер треба да испрати повеќе преноси. 
OFDMA овозможува поефикасен пренос и намалена латентност, така што можете да користите повеќе уреди во исто време и да уживате во моментална реакција кога играте онлајн игри, без разлика дали сте на вашиот компјутер или паметен телефон.
3202Mbps е максималната теоретска безжична брзина кога опсезите 2,4GHz (800Mbps) и 5GHz (2402Mbps) се користат истовремено. 
Вистинските брзини може да се разликуваат во зависност од факторите на околината.
Wi-Fi 6 (802.11ak) и функциите вклучувајќи 80 MHz, OFDMA, MU-MIMO и 1024 QAM може да се користат само на уреди кои исто така ги поддржуваат соодветните функции.

Хардверска конфигурација:
 • Processor MediaTek Filogic800 Dual-core A53 1.35GHz CPU
 • Меморија:256MB
 • 2.4GHz Wi-Fi 4×4 (supports up to IEEE 802.11n protocol, the theoretical maximum rate is 800Mbps)
 • 5GHz Wi-Fi 4×4 (supports up to IEEE 802.11ax protocol, the theoretical maximum rate is 2402Mbps)
 • Антени: External omnidirectional antennas
 • Мрежни приклучоци:
 • 10/100/1000Mbps adaptive WAN port (Auto MDI/MDIX) ×1
 • 10/100/1000Mbps adaptive LAN ports (Auto MDI/MDIX) ×3
 • LED Индикатори: 2 светла, System индикатор  + Internet индикатор
 • Копче за reset
 • Копче за  Mesh networking
 • Стандарди/протоколи
 • IEEE 802.11a/b/g/n/ac/ax,IEEE 802.3/3u/3ab

  Wireless спецификации:

  • Dual-band 2.4GHz, 5GHz
  • Модулации:
   • 11b:DSSS:DBPSK(1Mbps),DQPSK(2Mbps),CCK(5.5/11Mbps)
   • 11a/g:OFDM:BPSK(6/9Mbps),QPSK(12/18Mbps),16QAM(24/36Mbps), 64QAM(48/54Mbps)
   • 11n:MIMO-OFDM:BPSK,QPSK,16QAM,64QAM.256QAM.
   • 11ac:MIMO-OFDM:BPSK,QPSK,16QAM,64QAM,256QAM.
   • 11ax:MIMO-OFDM:BPSK,QPSK,16QAM,64QAM,256QAM,1024QAM
  • Wi-Fi Encryption
  • WPA-PSK/WPA2-PSK/WPA3-SAE encryption
  Оперативен систем: MiWiFi ROM, базиран на  OpenWRT
  Апликации за менаџирање:
  Web, Android, iOS


  Напиши рецензија

  Ве молиме најавете се или регистрирајте се за да напишете рецензија

  Xiaomi Router AX3200

  • 3.990ден.